Izdvajamo

 

Danas nedelja 28.02.2021. godine, održana je 22. Skupština Medžlisa Islamske zajednice Kozarac u poslijeretnom periodu ili druga u aktuelnom sazivu. Sjednica je održana u džamiji Hadžići i već na početku pohvale ovom džematu za izuzetno lijepoj organizaciji i dočeku. Na sjednici su se našle uobičajene tačke dnevnoga reda. Podneseni su izvještaji o radu i financijskom poslovanju u 2020.godini. Pored navedenog, usvojen je plan rada i budžet za 2020. godinu.

Prije početka sjednice prisutnima se obratio glavni imam sa uvodnom besjedom.

U podnesenim izvještajima je istaknuto da je stanje na području Medžlisa IZ-e Kozarac slično onom iz prethodnih godina. Istaknuti su pozitivni iskoraci, među kojima su najznačajniji:Sprovođenje odluka nadležnih organa vezano za pandemiju korona virusa, organizovanje tradicionalnog obilježavanja 28.godišnjice napada na Kozarac, početak radova na Islamskom centru u Kozarcu, afirmacija rada sa ženskim dijelom džemata, koja se odvija putem Aktiva žena MIZ-e Kozarac, aktivni rad sa omladinom i osmišljavanje sadržaja za taj dio naših džemata.

Pored navedenog, posebno je naznačen pozitivan trend uspjeha koji se realiziraju unutar Fonda solidarnosti putem kojeg su i u 2020. godini ostvareni veoma značajni humani projekti. Takođe pokretanje fonda za jetime na području Medžlisa, a koji je veoma uspješno startovao.
Zahvalnost je upućena i svim grupama i pojedincima koji svojim doprinosom i financijskom podrškom doprinose ovom segmentu rada medžlisa.


Nijaz-Caja Huremović

Ako želiš da upoznaš sebe, pitaj druge.