Izdvajamo

 

U ime Allaha Milostivog Samilosnog
Neka je zahvalnost naša Uzvišenom Allahu, a salavat i selam neka su našem miljeniku i poslaniku Muhammedu, njegovu plemenitu rodu i čestitim ashabima. Milost i oprost Uzvišenog Allaha neka su u ovim mubarek danima svim našim merhumima. Amin!
Braćo i sestre,
Nakon što ramazan ispostismo i mnoštvom činjenih dobara, i spram sebe i spram drugih, obilježismo u prilici smo uočiti sposobnosti s kojima nas je Uzvišeni Allah počastio i zbog kojih je u nas povjerenje imao da dobri možemo da budemo. Zbog toga bi za nas najljepše i najkorisnije bilo ukoliko bismo tu našu dobrotu uspjeli prenijeti i u ostatak našega života, ukoliko bismo uspjeli živjeti nadahnuti ramazanskim duhom i u vremenu kad ramazan nije. To je, upravo, ono čemu vas i savjetujem i u ime Uzvišenog Allaha čemu vas pozivam da se u životima svojim pridržavate, a On neka nam svima u pomoći na tom putu bude.
Želeći vam svima ono što nas Gospodar zna da je za nas najbolje i najkorisnije čestitam vam bajramske mubarek dane riječima

BAJRAM MUBAREK OLSUN!

Neka vas sviju svako dobro, mir i blagostanje prate, a zlo i nesreća daleko od nas sviju bili. Amin!

Glavni imam:

hafiz Amir-ef. Mahić

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.