Izdvajamo

 

U ime Allaha Milostivog Samilosnog
Neka je hvala Uzvišenom Gospodaru Allahu na svim blagodatima s kojima nas je počastio, a salavat i selam neka su na našeg miljenika i poslanika Muhammeda, alejhisselam, na njegov plemeniti i čestiti rod i ashabe, te na naše merhume i šehide.
Braćo i sestre,
Uzvišeni Allah nas je počastio pa smo dočekali još jedan od dva muslimanska blagdana kurban ili hadžili bajram. Radujmo se u ovim danima tekbira zbog počasti koje nam je naš Gospodar darovao i budimo spremni na žrtvu u Njegovo Ime jer će nas ona približiti Njemu, ali i jedne drugima. Dočekujući ove mubarek dane u časnoj Mekki upućujem Uzvišenom Allahu dovu da našem narodu u našoj plemenitoj domovini Bosni i Hercegovini i onima koji su razasuti širom svijeta, a naročito mojim Kozarčanima, da svako dobro oba svijeta i zaštiti ih od zla njihova ma od koga dolazilo. Molim Uzvišenog Allaha da našoj domovini da prosperitet i zaštiti je od njenih i naših dušmana, te da islam i muslimane u njoj očuva do Sudnjega dana.
Upućujući hajr dove za nas, naše pretke i potomke na mubarek mjestima čestitam vam svima bajramske dane riječima

BAJRAM MUBAREK OLSUN!

Allah vam svako dobro dao!

Glavni imam:
Hafiz mr. Amir-ef. Mahić

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.