Izdvajamo

 

U subotu, 10.06.2023. godine, Mreža mladih” našeg medžlisa je posjetila Graz.
U ranim jutarnjim satima smo se okupili ispred O.Š. Kozarac, gdje smo u 04:00h krenuli prema jednom od najvećih gradova u Austriji.
Po ulasku u Austriju, prvo naše odredište je bio Shoping centar Seiersberg gdje je naša omladina imala priliku da provede vrijeme u kupovini i nezaboravnom društvu.

U podnevsko vrijeme stižemo u Džemat Bošnjak, gdje nas u ulozi domaćina dočekuje Safet-ef. Liđan i vrijedni članovi Mreže mladih.
Safet-ef. nam je predstavio džemat i historijat džemata.
Nakon obavljenog namaza druženje članova Mreže mladih MIZ Kozarac i džemata Bošnjak nastavljeno je u prostorijama džemata, a potom smo u pratnji omladine obišli vidikovac Schloschberg.

U našem obilasku nam se u svojstvu vodiča pridružio naš Kozarčanin Amel Bešlagić, koji nas je upoznao sa historijatom grada Graza te smo zajedno obišli i glavni trg ovog grada.
Naše druženje je završeno u predakšamsko vrijeme, kada smo se zahvalili našim domaćinima, na prelijepom druženju kojeg su nam priredili i pozvali ih da što u skorije vrijeme i oni nas posjete.

Zahvaljujemo se Mreži mladih džemata Bošnjak na dočeku na čelu sa hafizima Sabahudin-ef., i Ahmed-ef., našem Amelu Bešlagiću na izdvojenom vremenu, a našoj omladini na prelijepom druženju i iskustvu, moleći Allaha da nas pomogne na putu dobra.
Amin!

Mreža mladih

Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.