Izdvajamo

Učenici Osnovne škole „Kozarac“ iz Kozarca danas su prigodnim programom obilježili dan svoje škole koji po tradiciji obilježavaju s prvim danom proljeća. Prvi dan proljeća izabran je za dan škole i on se obilježava od 2003. godine od kada se ponovo nalaze u obnovljenom školskom objektu
Proslavu su počeli, literarnom sekcijom u školskoj bibloteci, druženjem sa pjesnicima Muhidinom Šarićem i Hadžem Hajdarević.

Najbolji autori prigodnih literarnih i likovnih radova, na temu dana škole, dobili su i priznanja i na poklon knjigu.

U 13.00 sati priređena je priredba, povodom dana škole.
Na priredbi su razne sekcije pokazale šta su naučili u toku ove školske godine. Ovo je vrijeme i mjesto da se kaže šta se uradilo, napravilo i šta se planira u buduće raditi.
Učenici su za svaku taču programa nagrađeni gromoglasnim aplauzom, a to je dokaz da je sve bilo tako lijepo.

Danas je radnica OŠ Kozarac, Rada Vidović, otišla u penziju, a njeni drugovi i drugarice su poželjeli da dugo uživa penzionerske dane.


Uručene su zahvalnice za nesebičnu pomoć radu i razvoju OŠ"Kozarac"
Zahvalnice su dobili:
Austronet, Enes Kahrimanović
"ENEA" Emir Dautović
Restoran "Mrakovica"
Foto "Metro" Branko Vlasenko

Poslije priredbe, gosti i domaćini su se družili. Bilo je ovdje nastavnika iz prijeratnog perioda i oni su se prisjećali starih dobrih vremena.

Nijaz-Caja Huremović

.be">

Zato necu da cutim, nego necu prestajati pricati, pricat cu o prošlosti, pricati o istini, a ti sine moj i djeco naša, slušajte i pamtite, pamtite i zapamtite, zapamtite i ne zaboravite, jer ko nema prošlosti nema ni buducnosti.