Izdvajamo

Članovi udruženja poljoprivrednih proizvođaća Agrarija Kozarac, ljeti se, najčešće, druže na njivama. Sad zima snijeg, ne mogu na njivu i ovo zimsko vrijeme koriste za edukaciju i druženje u kozaračkim restoranima.
U kozaračkom restoranu Stari grad organizovano je, prvo ovogodišnje, druženje članova udruženja Poljoprivrednih Proizvožaća Agrarija Kozarac. Organizator i domaćin ovog nezaboravnog druženja bili su upravni odbor PP Agrarija.

Prošlu godinu smo uspješno poslovali, udruženje je bilo u plusu. Dobro poslovanje nam je omogućilo da večeras organizujemo zajedničku večeru i opušteno druženje. Večeras nećemo držati neka predavanja, govorancije, razgovore o planovima za ovu godinu, kazao nam je predsjednik udurženja Islam Melkić-Kićo


Iznenađenje večeri je muzika koju je organizovao i platio Enes Kapetanović vlasnik restorana Stari grad.
Druženje JE proteklo veslo baš onako kako to samo poljoprivrednici znaju.
Već u petak 01.02.2019.god.u 19.00 sati u restoranu Akva, članovi udruženja počinju sa edukacijama. Sjemenska kuća Pioneer organizuje prvu prezentaciju, ove godine, sjemenskog kukuruza.

Nijaz-Caja Huremović

 

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.