Izdvajamo

Proizvodni pogon prijedorskog Cromex-a upotpunile su dvije moderne mašine za savijanje cijevi.

Riječ je o jedinstvenim mašinama na ovim prostorima, modelima BLM ELECT 102 i BLM E-TURN 42, koje uz pomoć 3D programa jednostavno i sa visokom preciznošću savijaju okrugle i kvadratne cijevi.

Prva mašina savija materijal do φ 42, a druga do φ 102.


Jedan od operatera Amir Topić kaže da će preduzeće uživati ogromnu korist i konkurentnost s obzirom da je potreba za ovom uslugom sve veća na tržištu. On je nedavno sa kolegom Srđanom Vukovićem prošao obuku za rad u Italiji.

 Četrnaest osa se pokreće uz pomoć elektromotora. Ta činjenica garantuje mirniji i precizniji rad, bez potrebe za ljudskom intervencijom tokom samog procesa. Proces je automatizovan i garantuje kvalitet bez obzira na broj ponavljanja – dodaje direktor Enes Pehlić.

Prijedor24.com


Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011