Izdvajamo

 

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović najavio je na posljednjem zasjedanju Skupštine grada da bi eksproprijacija imovine radi izgradnje auto-puta Prijedor-Banjaluka trebalo da počne polovinom godine.

Pavlović je rekao da će Gradska uprava biti na usluzi Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove u poslovima eksproprijacije za ovaj auto-put, kao što će biti na raspolaganju i za završetak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u novim naseljima u Prijedoru.

“Ovaj posao očekujem da će biti završen do kraja godine i time će biti riješen problem legalizacije zemljišta koji ljudi imaju već 21 godinu”, istakao je Pavlović u obraćanju odbornicima Skupštine grada Prijedora prilikom prezentovanja plana rada za ovu godinu.

On je najavio da bi u ovoj godini trebalo da bude izgrađena nova industrijska zona jer u industrijskoj zoni Celpak postoje samo dvije slobodne parcele zemljišta.

“Nova industrijska zona biće od naselja Gornji Orlovci do naselja Janjića pumpa na mjestu silaska s budućeg auto-puta”, naveo je Pavlović i ponovio da će se graditi i više kružnih raskrsnica na širem području grada.

SRNA

Zbogom, Kozaro
Postrojena stoji četa,
A sa strane narod stao;
Ljuta zima osvojila,
Dubok snijeg svuda pao.

Opširnije...