Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska izvršioca krivičnog djela „Teška krađa“ koje je počinjeno na štetu vjerskog objekta Islamske vjerske zajednice u Prijedoru.

Policijskoj upravi Prijedor, 28.04.2021. godine oko 13,30 časova, prijavljeno je da je tokom današnjeg dana, u ulici Muharema Suljanovića u Prijedoru, nad vjerskim objektom Islamske vjerske zajednice, izvršeno krivično djelo „Teška krađa“ kom prilikom je iz objekta otuđen novac u iznosu oko 200,00 KM.

O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom „Teška krađa“.

 

PU Prijedor/ foto ilustracija

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać