Izdvajamo

 

Odred izviđača „Dr Malden Stojanović“ uveliko rade na uređenju izviđačkog kampa na Kapeli kod Brezičana. Oko četrdeset izviđala danas je vrijedno radilo na majestu budućeg kampa, ujedno su tako obilježili Dan odreda izviđača.

Plan je bio da, kao i ranijih godina, ovaj dan bude obilјežen velikim izviđačkim višebojem, ali je to svedeno u onaj ovir koji dozvolјavaju epidemiološke mjere.

U gostima prijedorskim izviđačima je i 15 članova Saveza izviđača grada Zenica, sa kojima Odred „Dr Mladen Stojanović“ godinama sarađuje.

Kamp poprima obrise, ali se finalizacija očekuje u narednih nekoliko godina.

– Zemlјište smo kupili, nismo ga dobili. Uz pomoć prijatelјa i donatora uspjeli smo pripremiti oko 10 dunuma zemlјe za izviđački kamp. U narednih pet godina planiramo to privesti kraju. Obavili smo dobar dio zemlјanih radova, izgradili smo etaže za šatore, i postavili neku bazu za dalјi rad – rekao je Ernest Badnjević, starješina odreda.

Obilјežavanje Dana odreda nastaviće se i sutra, tako što će izviđači položiti vijenac na spomenik dr Mladenu Stojanoviću.

Izvor: kozarski

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak