Izdvajamo

 

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević izjavio je danas da se otkazuje proslava Nove godine u organizaciji Gradske uprave zbog troškova koji u trenutku kad se krenulo u organizovanje ovog događaja nisu bili planirani.

On je naveo da je među tim troškovima održavanje prijevremnih lokalnih izbora koji su Gradsku upravu koštali oko 300.000 KM.
"Sredstva koja su bila predviđena za održavanje Nove godine ćemo preusmjeriti vjerovatno u izgradnju lifta u Centru `Sunce` i ostatak vjerovatno za stipendiranje studenata i nekih sportskih i drugih talenata", rekao je Kovačević na konferenciji za medije.

On je rekao da je za proslavu Nove godine bilo planirano oko 75.000 KM, da lift za Centar "Sunce" košta oko 35.000 KM i da se svi sadržaji Prijedorske zime nastavljaju po planu, osim novogodišnjeg koncerta.

"Uvodimo jedan dodatni sadržaj, klizalište u LJetnoj bašti. Tamo ćemo omogućiti dva dana sedmično da bude besplatan ulaz. To će grad finansirati", dodao je Kovačević.

On je najavio da će se mijenjati pravilnik za stipendije budući da se po sadašnjem svim studentima, kako privatnih tako i javnih fakulteta, i đacima dijele stipendije, da se dijele svima koji se prijave na konkurs u jednakim iznosima i da se time gubi kompetitivnost, te podsjetio da je za stipendije u nacrtu budžeta za 2022. planirano rekordnih 800.000 KM.
Kovačević je dodao da je u međuvremenu stigao revizorski izvještaj za 2019, 2020. i ranije godine o kojem će narednih dana biti organizovana posebna konferencija za medije.

prijedorgrad.org

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).