Izdvajamo

 

Saopštenje za javnost

Ovim putem oštro osuđujem i ograđujem se od jučerašnje privatne objave zamjenika gradonačelíška Prijedora Žarka Kovačevića, na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ističem da izneseni stav nije niti će biti stav Gradske uprave Prijedor, već isključivo lično mišljenje gospodina Kovačevića.

Poštujući podjednako praznike svih građana Prijedora, iskreno i od srca sam uputio čestitku vjernicima katoličke vjeroispovijesti želeći im sretan Uskrs.

Kako sam juče i naveo u svojoj čestitci, praznični dani su tu da nas ponovo i iznova podsjete na potrebu međusobnog razumijevanja i poštovanja osnovnih ljudskih vrijednosti, te da svi zajedno treba da budemo na istom putu prosperiteta i izgradnje bolje budućnosti za naš grad.

Još jednom napominjem, Prijedor je grad koji može da posluži kao primjer suživota, mira i tolerancije jer svi mi svakodnevno radimo na tome, zbog čega sam vrlo ponosan.

Svi lični stavovi, izgovoreni javno, a ako dolaze od strane osoba koje obavljaju javnu funkciju ukoliko vrijeđaju nekog ili nešto, naići će na osudu mene lično, ali i Gradske uprave Prijedor.

Gradonačelnik Prijedora
Slobodan Javor

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ