Izdvajamo

Piše: Nikolina Balaban

Bosna i Hercegovina može da se podeli samo na dva pola. Na dobre ljude i na stoku koja nas vuče dole (iako smo mislili da smo dno odavno dotakli, ali to bi još jedano ... u zdrav mozak). Ko smo mi danas? Gde nam je stav? Nemamo ga! Gde nam je minimum ponosa? Izgubio se negde u gladi. Eto, dobro je bar nešto zajedničko u oba entiteta i tri ukleta konstitutivna naroda. Gde nam je osećaj za pravdu? Gde je? Odgovora nema i dok bagra laje, dobri zastrašeni ljudi ćute...Ćutite i dalje...
Čitam, gledam, život ide dalje, kao da se ništa ne dešava, divota, zajeba nas ovaj 8. mart, silno se raznežili svi. Cveće i pesme, prva ja. Ako ne zameram, ne zamerite...Ali evo prošao je... Danas nije pametno govoriti istinu, kažu mi. Pa ok, ja nisam pametna! Luda sam. I nije poenta u mom mentalnom stanju ili sklopu, reč je o istini.
Mene vam je već sigurno dosta, ali ONI vas nikad neće pustiti, a vi samo grizite, ližite dublje...po narodnoj: ... sve ovo je hrpa govana polivena medom, kad polizes med, ostanu samo govna...Svako slovo dalje je suvišno !!!

Zbogom, Kozaro
Postrojena stoji četa,
A sa strane narod stao;
Ljuta zima osvojila,
Dubok snijeg svuda pao.

Opširnije...