Izdvajamo

 

U četvrtak, 9.4.2015. u sali mjesne zajednice Kozarac, sa početkom u 11:00, održace se prezentacija o mogućoj poslovnoj saradnji sa poljoprivrednim proizvodacima našega kraja na temu projekta uzgoja kornišona za šta organizatori i pokretaci ovog projekta svojim kooperantima obezbijeduju:
Sadni i repro materijal (folije, sistem navodnjavanja "kap po kap" zajedno sa buretom za vodu, mreže, vrece za ubrane plodove, itd.)
Strucnu podršku u proizvodnji
Zaštitu i prihranu
Redovan odvoz ubranog proizvoda
Garantovan otkup proizvedenog po kvalitetnim cijenama i urednim placanjem
Brigu o zajednickom proširenju proizvodnje ukljucivši i planiranje proizvodnje u plastenickim uslovima sa dokazano ozbiljnim kooperantima
Poljoprivredna zadruga "AgroKozara" iz Kozarca svojim buducim zadrugarima i kooperantima nudi širok spektar mogucnosti razvoja poljoprivrednog potencijala ne samo našega kraja, vec i cjelokupne prijedorske regije.

Kljuc uspjeha je organizovanje poljoprivredne proizvodnje naslonjene na sigurna i isplativa tržišta i saradnju sa referentnim partnerima.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju prezentaciji programa proizvodnje kornišona i da na taj nacin pokrenemo našu saradnju.

Prezentacija ce poceti u 11:00 sati, a nakon prezentacije slijedi druženje uz spremnost na odgovore na sva moguca pitanja.

Ista prezentacija isti dan u 15:00 u OŠ Rizvanovići

Prof.dr. Lavić: RS jeste nastala na genocidu, sigurno nije nastala seobom “ptica selica”.