Izdvajamo

Datum: 30.01.2018. godine


JAVNI POZIV


Komisija za određivanje i promjenu imena ulica i trgova na području grada Prijedora, poziva sve zainteresovane grupe građana, Savjete mjesnih zajednica, udruženja građana i ostale da dostave prijedloge za određivanje naziva neimenovanim ulicama na području Grada sa detaljnim opisom položaja ulice u dijelu naseljenog mjesta.
Prispjele prijedloge Komisija će razmotriti u skladu sa usvojenim kriterijumima za određivanje ulica i trgova Odluke o kriterijumima i postupku za određivanje i promjenu imena ulica i trgova na području grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 13/17), a konačan prijedlog za imenovanje će biti upućen Skupštini Grada na usvajanje.

Prijedloge uputiti Komisiji za određivanje i promjenu imena ulica i trgova na području Grada Prijedora i predati lično na protokol Gradske uprave Prijedor ili poštom na adresu Skupština Grada Prijedora, Trg Oslobođenja 1, 79102 Prijedor do 28. februara 2018. godine.
Za više informacija zainteresovani građani se mogu obratiti u kancelariju broj 12 Gradske uprave Prijedor ili na broj telefona 052-245-189.

 


PREDSJEDNIK KOMISIJE

Milenko Radivojac

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).