Izdvajamo

Uvaženi zemljaci, dragi sugrađani

Obraćamo Vam se u ime NVO «Glas Za Bosnu», koja je osnovana krajem 2015. godine kao podsekcija BKC Kula Küssnacht am Rigi u Švicarskoj. Više informacija o nama možete pronaći na našem facebookprofilu «glaszabosnu».

Jedan od glavnih sektora djelovanja ove neovisne, neprofitabilne i vanstranačke organizacije je motivisanje građana Bosne i Hercegovine da se pravovremeno registruju i glasaju na Izborima u Bosni i Hercegovini.

Kao što Vam je poznato ove godine, 7. oktobra, na programu su Opći izbori, pa Vas i ovim putem pozivamo da se na vrijeme, a najkasnije do 24. jula, registrujete kod Centralne izborne komisije BiH-e, kako bi mogli glasati.

Mnogi politički analitičari kažu kako su ovo najvažniji Izbori u postratnom periodu. Zato smatramo da je obaveza svakog državljanina Bosne i Hercegovine, bez obzira gdje živi, da se registruje i glasa, i tako izvrši ovu svoju građansku dužnost i obavezu. Proces registracije i glasanja košta nas pola sahata našeg slobodnog vremena i nešto poštarine. To, priznat ćete, nije mnogo i mi mislimo da se ta investicija, svake dvije godine, svakako isplati.

Informacije vezane za proces registracije i potrebne formulare možete naći na web-portalu www.izbori.ba , a mi iz «Glasa Za Bosnu» Vam rado stojimo na raspolaganju u slučaju pitanja vezanih za registraciju birača.

Tim povodom možete nam se obratiti preko facebooka ili putem maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

U nadi da će te se u velikom broju odazvati ovom našem pozivu i registrovati se za ovogodišnje Izbore, sradačno Vas pozdravljamo i selamimo.

Vaš «Glas za Bosnu» «IZBORIMO SE IZBORIMA»

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.