Izdvajamo

Jučer se u našoj zemlji kao i cijelom svijetu obilježavao Međunarodni dan žena, 8. mart.
Sinoć, glavna ulica, sporedne ulice, a i sokaci su bili pusti. Nigdje žive duše, samo poneki pas ili mačka pretrče ispred mene. Dva kozaracka restorana su bili puni i nekako posebno bučni. Žene Kozarca i okolnih sela Grada Prijedora, su slavile njihov dan 8.mart. Ja sam, uz saglasnost vlasnika oba restorana, prošetao kroz restorane i napravio sljedece fotografije i jedan video.

 

Neću pisati kako je bilo u kojem restoranu, jer siguran sam da ce fotografije sve da kažu. Ipak samo jedna konstatacija, svugdje je bilo lijepo i štimung je bio posebno dobar. Šta reci, ovako se vesele i slave žene Kozarca i Prijedora. Sljedece fotografije sam napravio u restoranu Gold.

U nastavku slike iz restorana Neira.

Ostale slike objavljene su na fb Kozarac.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać