Izdvajamo

 

Ovih dana na društvenim mrežama pokrenuta je akcija "POMOZIMO SEJIDI DA OZDRAVI".

Teret života građana u Bosni i Hercegovini posebno je težak u porodicama koje su iskušane bolešću. Ove zime zla kod pokucala je i na vrata Sejide Došenović. Ova naša Ljubijanka većini je poznata kao posebno dobar interpretator narodne muzike. Višemjesešne tegobe rezultirale su boravcima u bolnicama u Prijedoru i Banja Luci gdje su joj urađene moguće pretrage. Dijagnoza je više nego teška. Rak pluća.

U želji da nastavi da živi i da taj život sebi i porodici učini što lakšim i ljepšim, Sejida je se odlučila za potragu za adekvatnim liječenjem i terapijom. Informisana je da je to moguće pokušati u Turskoj, no troškovi liječenja nisu mali i Sejida sebi to ne može sama priuštiti.
Akciji prikupljanja pomoći priključili su se kozarčani Dzevad i Mirsada Žerić. Oni su prikupili 1883 KM za Sejidu i pozivaju prijatelje da se pridruže akciji.

Ispod je spisak donatora koji su podržali akciju.

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.