Izdvajamo

 

U Nacionalnom parku “Kozara”, po 16. put se održava privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari”.

Brojni posjetioci iz okolnih gradova i opština pristižu na Mrakovicu privatnim vozilima i organizovanim autobuskim prevozom.

Juče su održani planinarski marš i ski-kup, a centralna manifestacija počela je u 11 časova, na platou kod spomenika na Mrakovici.

Osim u pravom zimskom ugođaju, građani će uživati u sportsko-zabavnim igrama i gastro takmičenjima te u bogatom kulturno-umjetničkom programu.

Kako javlja novinarska ekipa “Kozarskog vjesnika”, koja se nalazi na Mrakovici, saobraćaj reguliše saobraćajna policija PS za bezbjednost saobraćaja PU Prijedor, kako ne bi došlo do gužve i problema u saobraćaju.

kozarski.com

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.