Izdvajamo

 

Ovih dana je pokrenuta akcija za prikupljanje sredstava i pripreme za asfaltiranje puta kroz sokak Čauševići-Brakići u selu Zecovi kod Prijedora. Organizator ove akcije je Senad Brakić, a pridružili su mu se i drugi mještani.

Posjetio sam ovaj sokak i u razgovoru sa Senadom Brakićem saznao: "Mi smo jedno od rijetkih sokaka u našem kraju kroz koje nije asfaltiran put. Zato smo ovih dana pokrenuli akciju na prikupljanju sredstava za asfatiranje puta kroz naš sokak. Dužina puta je oko 650 metara. Već smo prikupili sredstva za oko 240 metara. Nadamo se pomoći naših i ljudi dobre volje da nam pomognu u ovoj akciji".

Dok sam hodao ovim sokakom uvjerio sam se da je put u jako lošem stanju.

Na kraju Senad dodaje: "Ovim putem obraćam se prvenstveno našim komšijama u Zecovima ma gdje bili da podrže ovu akciju a potom sve ostale ljude dobre volje koji žele uzeti udjela u projektu pa da nas financiski pomognu".
Za uplate javiti se Hopovac Muhamedu lično ili na tel.00387 (0) 66 390 484 može viber ili WhatsApp.

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."