Izdvajamo

 

Postovani,

Dana 15.03.2012(Cetvrtak) godine u opcini Kljuc odrzace se protestni skup povodm ukidanja nakanada za sehidske familije na podrucju Sanske doline,a koje provodi Federalno ministarstvo za boracka pitanja FBiH.

Molimo sve koji su u mogucnosti da se odazavu u sto vecem broju i da zaustavimo sramotnu reviziju a i da damo podrsku na tom skupu ljudima sa Unsko-sanskog kantona i njihovim predstavnicima koji su stali uz nas.

Polazak iz Kozarca je u 10 00 sati ispred spomen obiljezja u Kozarcu i Tukovi opcina Prijedor istog dana u 10 i 30 sati.

Prevoz je obezbjedjen od strane organizatora .

Molimo Vas da se odazovete ovom pozivu i pomognete svoje predstavnike u borbi protiv sramne revizije.

 

S postovanjem

Predsjednik Udruzenja boraca Krajine

1992-95

Besic Nedzad

 

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.