Izdvajamo

RIFET BLAZEVIC 1949-2017.
Sportsku karijeru je zapoceo u nasem klubu i igrao je dugi niz godina.Igrao je i u najboljoj generaciji Bratstva a to je generacija koja je igrala u krajiskoj zoni. Jedno vrijeme je igrao i u OFK Prijedoru da bi se ponovo vratio u svoje i nase Bratstvo.Poslije zavrsene fudbalske karijere ostao je i dalju u fudbalu prvo kao trener a zatim kao sportski radnik.

Poslije rata ponovo pokrece klub OFK Mrakovicu u kojoj je bio jedno vrijeme i predsednik a bio je i podpresednik fudbalskog saveza Prijedor. Imao je velike ambicije sa svojom Mrakovicom ali opaka bolest ga je sprijecila.
Uprava, igraci simpatizeri ,navijaci legendi FK BRATSTVO KOZARAC RIFETU BLAZEVICU ZELE LIJEP DZENET A FAMILIJI ISKRENO SAUCESCE U OVIM TESKIM TRENUTCIMA.

FK BRATSTVO


Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic