Izdvajamo

17. kolo Regionalne lige zapad RS, FK Bratstvo Kozarac 2 : 4 FK Borac Bos.Dubica. Utakmica sa dosta šansi i puno golova.Utakmica je proteka sa izuzetno fer igrom sa obe strane, bolja ekipa je pobjedila i čestitke. FK Bratstvu čestitke na dobroj i fer igri.
Utakmica je posebno zanimljiva, jer Fudbalski savez RS je ovu utakmicu proglasio "Utakmicom visokog rizika". Zašto utakmica visokog rizika, nikom nije jasno. Više informacija nisam mogao dobiti, redari mi nisu dozvolili da uđem, jer nisam imao akreditaciju (Od koga danas još traže akreditaciju osim moji kozarčani od mene, džemat Kalata otvor đamije, a jednom i folklorno društvo i sad Bratstvo). Nisam mogao da snimam niti da slikam, ili da dobijem neku izjavu od aktera ove utakmice, osim iz publike.

U publici čujem samo čuđenje na osnovu čega "Utakmica visokog rizika". Prije utakmice, za vrijeme utakmice, poslije utakmice nijedna ružna riječe se nije čula niti od publike iz Bos.Dubice niti od kozarčana. Igrači sa obe strane korektni.
Oko 40 policajaca je prisustvovalo ovoj utakmici i obezbjeđivali, šta, koga i od koga? A redara, vjerujem isto toliko. Za policiju nema komentara, ljudi rade svoj posao, a ko ih je poslao, bez komentara.
Nadam se da će nam neko napisati, zašto Visoki rizik
Još samo da se javno izvinim upravi FK Bratstva, nisam znao da moram imati akreditaciju za snimanje utakmica. Obećavam neću nikad više unositi kameru na vaše utakmice, jer nemam akreditacije.

Nijaz-Caja Huremović

.be


- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.