Izdvajamo

24.kolo Regionalne lige Zapad FK Bratstvo Kozarac bilo je domacin FK Čelinac iz Celinca. Da naši momci tj.naša ekipa na ovoj polusezoni nisu iako kao autsajderi zauzeli 2 mjesto na tabeli pokazatelj je i današnja utakmica. Naši momci su danas dobro otvorili utakmicu i vrlo raspoložen je bio naš napadac Brkić-čups na kojem je napravljen jedanesterac kojeg je u gol pretvorio naš kapiten Brkić-stari. Bratsvo je ubrzo povelo golom Brkića-čupe 2:0, a gosti su iz jedne polusanse postigli gol i rezultatom 2:1 otišlo se na poluvrijeme. Drugo poluvrijeme bilo je pravo opsadno stanje pred gostujućim golom gdje je 2 gola postigao Vujković a 1 gol Arnautovićž. Gosti su do kraja meča dali jos jedan utješni gol tako da su godti iz Čelinca ispračeni sa 5 golova u svojoj mreži iz Kozarca.
Krajnji rezultat je bio 5:2 za Bratstvo. I ovim putem želim da se zahvalim našim vjernim navijačima i simpatizerima koji nas prate kroz sve utakmice, a mi ćemo se truditi da svojim igrama i rezultatima opravdamo to vaše povjetenje na najbolji sportski način.

BRATSTVO KOZARAC 2 tim lige

Admir Đonlagić

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.