Izdvajamo

Omladinski pogon FK Bratsvo Kozarac - Juniori danas su na gradskom stadionu Prijedor igrali finale kupa grada Prijedora gdje su savladali ekipu FK Radnik sa rezltatom 1:0 tako da je naš klub još jednom pokazao da uz prvu ekipu našeg kluba koje je u novom rangu takmišenja ove sezone osvojilo fenomenalno 3 mjesto, da se veliki trud i napor sviju ljudi našeg kluba ulaze u naš omladinski pogon 4.selekcije a kao epilog i rezultat rada naše djece, trenera, roditelja i svih naših simpatizera i sponzora je i ovaj današnji sportski podvig čemu nam mogu pozavidjeti i mnogo veći klubovi u našem okruženju.

Admir Đonlagić


Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ