Izdvajamo

U petak 28.06.2019. krenuo je biciklistički maraton Cirih-Kozarac-Srebrenica-Kozarac, koji voze Sabit Džonlagić i Fikret Bilalović.
Maraton vozi 7 biciklista, Sabit Džonlagić, Fikret Bilalović i pet biciklista iz Cazina i traje 6 dana. Vozi se kroz Švicarsku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku, da bi u četvrtak predveče stigli u BiH, odnosno Kozarac. Nakon tri dana odmora pridružuju se biciklistima koji kreću 07.07. iz Kozarca, a zatim pridružuju se biciklističkom maratonu “Bihać – Srebrenica” i nastavljaju put Srebrenice, gdje će stići 11. jula na dan obilježavanja stradanja Bošnjaka Srebrenice.
Poslije komemoracije u Srebrenici, članovi Biciklističkog kluba Kozarac vraćaju se biciklom do Kozarca.

Cilj maratona je da se ukaže na istinu o dešavanjima i stradanju Srebreničana, što u zadnje vrijeme mnogi osporavaju i olako zaboravljaju.

Prvi dan maratona vozio je Sabit Džonlagić sam Cirih-Rorschach duzina 115 km

Drugi dan jako zahtjevna etapa St.Margrethen-Innsbruck preko Arlbergpassa, dužina etape 203 km

Treći Dan Biciklistickog Maratona Cirih-Kozarac-Srebrenica -Kozarac. Današnja etapa Innsbruck-Obertiliach, izuzetno zahtjevna etapa sa dva uspona, Brennerpass i Obertiliach, visoke temperature. Danas smo imali 36 C. Dužina današnje etape je 173 km
Sve ide  po planu, javlja nam Sabit Džonlagić

 


Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak