Izdvajamo

U petak 28.06.2019. krenuo je biciklistički maraton Cirih-Kozarac-Srebrenica-Kozarac, koji voze Sabit Džonlagić i Fikret Bilalović.
Maraton vozi 7 biciklista, Sabit Džonlagić, Fikret Bilalović i pet biciklista iz Cazina i traje 6 dana. Vozi se kroz Švicarsku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku, da bi u četvrtak predveče stigli u BiH, odnosno Kozarac. Nakon tri dana odmora pridružuju se biciklistima koji kreću 07.07. iz Kozarca, a zatim pridružuju se biciklističkom maratonu “Bihać – Srebrenica” i nastavljaju put Srebrenice, gdje će stići 11. jula na dan obilježavanja stradanja Bošnjaka Srebrenice.
Poslije komemoracije u Srebrenici, članovi Biciklističkog kluba Kozarac vraćaju se biciklom do Kozarca.

Cilj maratona je da se ukaže na istinu o dešavanjima i stradanju Srebreničana, što u zadnje vrijeme mnogi osporavaju i olako zaboravljaju.

Prvi dan maratona vozio je Sabit Džonlagić sam Cirih-Rorschach duzina 115 km

Drugi dan jako zahtjevna etapa St.Margrethen-Innsbruck preko Arlbergpassa, dužina etape 203 km

Treći Dan Biciklistickog Maratona Cirih-Kozarac-Srebrenica -Kozarac. Današnja etapa Innsbruck-Obertiliach, izuzetno zahtjevna etapa sa dva uspona, Brennerpass i Obertiliach, visoke temperature. Danas smo imali 36 C. Dužina današnje etape je 173 km
Sve ide  po planu, javlja nam Sabit Džonlagić

 


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.