Izdvajamo

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili su danas i Sašu Milakovića (43), drugog sina odbjeglog kralja prostitucije iz Prijedora Milorada Milakovića.

On je uhapšen prema potjernici zbog trgovine ljudima, otmice i protivzakonitog pritvaranja, prostitucije i krivotvorenja dokumenata.

Milaković je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Beograda.

Prema nezvaničnim podacima Milaković se dobrovoljno predao policiji u BiH, a prije nekoliko dana zbog istih krivičnih dela policiji se predao i njegov brat Slaviša Milaković.

Milorad Milaković je na osnovu sporazuma koji je postigao 2004. godine sa Tužilaštvom BiH osuđen na devet godina zatvora. Kada mu je 2007. odobren dopust za vrijeme izdržavanja kazne, Milaković se više nije vratio u zatvor. Za nekadašnjim vlasnikom lanca noćnih klubova u okolini Prijedora i “neokrunjenim krajiškim kraljem prostitucije” potjernica je raspisana 8. avgusta 2007. godine, kada se nije vratio sa zatvorskog dopusta u Kazneno-popravni zavod Tunjice Banjaluka, gdje je odležao trećinu kazne.

Milaković je bio vlasnik prijedorskog hotela “Sherwood”, kao i noćnih klubova “Maskarada”, “Crazy Horse 1″, “Crazy Horse 2″ i “El Paradiso”, kroz koje je od 1999. do 2003. godine prošlo oko 200 djevojaka iz Moldavije, Mađarske, Rumunije i Rusije.

Srpski mediji navode kako je u to vrijeme Milaković je bio u dobrim odnosima i s mnogim osobama iz kriminalnog podzemlja, a uživao je i podršku Željka Ražnatovića Arkana, koji mu je svojevremeno poklonio i tigrove, koje je Milaković čuvao u svom privatnom zološkom vrtu.

Faktor.ba – ATV BL

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.