Izdvajamo

Zujeći okolo primjetimo da su mnogi sokaci asfatirani i kad uđem u sokak gdje put nije asfaltiran, nekako je to drugačije, a tako je u selu Garibi, makadam, rupe na putu, prašina...

Ove godine negdje u aprilu mjesecu, mještani sela Garibi dogovorili su se da pokrenu akciju za prikupljanje sredstava za asfaltiranje puta kroz džemat. Planirano je asfaltiranje puta u Gornjim Garibima i to od Placa ili Nijaza Kajdića kuće, do raskrsnice pa do drugog Placa do kuće Huseina Kararića u dužini od oko 970 metara, sa željom da akcija i samo asfaltiranje puta bude u augustu ove godine.

Odbor će prikupiti ponude od više izvođaća i odabraće najpovoljniju ponudu. Građani će moći vršiti uplate dobrovoljni priloga na račun u banci i putem blokova kome je to jednostavnije. Novac na blokove ili gotovinsko doniranje (prilozi) može se uplatiti kod Muniba Garibovića, Refika Garibovića i Emira Garibovića.
Prikupljanje sredstava počinje odmah i trajat će do kraja sedmog mjeseca.

Ovim putem odbor apeluje i moli sve građane sela Garibi, gdje god se nalaze, da ovu akciju podrže svojim dobrovoljnim novčanim prilozima, jer samo složno i svi zajedno, može se uspjeti. Takodžer pozivaju raju drugih džemata koji mogu i žele pomoći u ovoj akciji da se pridruže svojim dobrovoljnim novčanim prilozima.

Članovi odbora za asfaltiranje puta su optimisti i vjeruju u dobru volju svojih komšija, kao i raje iz drugih džemata.

Za sve dodatne informacije obratite se:

Muniba Garibovića 066 191 029
Refika Garibovića 052 320 080
Emira Garibovića 0043 676 7382 809

Na fotorafijama ispod su brojevi računa na koje se mogu uplatiti donacije:

Raja je već  počela sa uplatama. Na fotografiji ispod je spisak donacija koje su uplaćene do danas 01.07.2017. Odbor je odlučio da uplate budu transparentne i da svaka donacija bude objavljena na portalu Kozarac.eu. Takođe bit će transparentan ugovor sa izvođaćima radova i sve ostalo.

... I kao uvijek, naša dijaspora stupa na scenu, ona koja na svojim plećima već godinama vuče ovu zemlju i neda da propadne. Poznati i nepoznati ljudi javljaju se...