Izdvajamo

Na adresu Udruženja „Optimisti“, u čijem sastavu radi i istoimena narodna kuhinja danas je stigla značajna pomoć u hrani, namještaju, odjeći i obući koju je uputilo Udruženje „Pomozi.ba“ iz Sarajeva.

 

Adnan Tatarević, predsjednik Udruženja „Pomozi.ba“, precizirao je da je riječ o osam tona hrane koja će ovoj narodnoj kuhinji uz već postojeće i nove donacije omogućiti nesmetan rad u narednih nekoliko mjeseci kada bi trebala stići nova pošiljka pomoći.

 

Osim ovog dva Udruženja su dogovorila i saradnju u projektu „Obrok za sve“. Nakon Sarajeva i Mostara projekat je proširen i na područje Prijedora.

U narodnoj kuhinji „Optimisti“ tako će u okviru ovog projekta biti pripremano još 50 obroka za socijalno ugrožena i stara lica s područja Prijedora i Kozarske Dubice.

https://www.youtube.com/watch?v=e9HlKe_sIXk


M.Z./Kozarski Vjesnik
foto: Nijaz-Caja Huremović

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.