Izdvajamo

U Okružnom sudu u Prijedoru danas je počelo suđenje Aliji Hrustiću (49) iz Kamičana kod Prijedora optuženom da je 27. maja prošle godine u Srednjim Jakupovićima kod Prijedora nožem i sjekirom iskasapio bivšu suprugu Azru Hrustić (35) i Envera Halilagića (41) iz Bihaća kojeg je zatekao s njom.

Podsjećamo, Azra je nekoliko mjeseci ranije napustila Aliju. Sa starijim sinom smjestila se kod jedne starije mještanke u Srednjim Jakupovićima. Vodila je brigu o njoj, a ova joj je zauzvrat dala smještaj. U međuvremenu je podnijela i zahtjev za razvod braka s kojim se Alija nije mogao pomiriti.

U toj kući dogodilo se dvostruko ubistvo. Obdukcija urađena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjoj Luci pokazala je da je na tijelu Azre bilo 20 rana od noža i sjekire, a na tijelu Halilagića deset više.

Nakon ubistva Hrustić se sam predao policiji u Kozarcu, nakon čega mu je određen i pritvor u KPZ „Tunjice“ kod Banje Luke gdje se i danas nalazi.

Suđenje Hrustiću bit će nastavljeno u februaru.


Avaz.ba

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.