Izdvajamo

Policijska uprava Prijedor u periodu od 18.04. do 21.04.2019. godine, realizovala je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i utvrđivanje alkoholisanosti vozača.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 910 učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije izrečene su za 577 ili 63,4%. Od ukupnog broja, zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano je 392 vozača, zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola 59, dok je zbog ostalih prekršaja sankcionisano 126 učesnika u saobraćaju.

Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, zbog prekoračenja brzine od 21 do 30 km/h sankcionisano je 68 vozača te 40 vozača zbog prekoračenja brzine kretanja preko 30 km/h. Tom prilikom vozačima je pored novčane kazne izričeno 108 zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u ukupnom trajanju od 148 mjeseci.

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača sa akcentom na sprečavanje učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisano je 59 vozača. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, prema 17 vozača primjenjena je mjera zadržavanja do otrežnjenja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova. Izrečena je 31 zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 48 mjeseci.

S obzirom na period predstojećih praznika te povećane frekvencije saobraćaja, Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor i u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu i sankcionisanje ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ