Izdvajamo

Policijski službenici Policijske Novi Grad, dana 04.07.2019. godine, neposredno nakon prijave, identifikovali su te lišili slobode lice inicijala D.S. iz Petrinje, zbog postojanja sumnje da je u mjestu Rudice, opština Novi Grad izvršio krivično djelo „Teška krađa“ nad vjerskim objektom Srpske pravoslavne crkve.

Lice se sumnjiči da je dana 03./04.07.2019. godine, u vremenu od 17,00 do 06,50 časova nasilno ušao u unutrašnjost vjerskog objekta odakle je otuđio određen broj crkvenih predmeta. Kod lica su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji su otuđeni iz vjerskog objekta.

Takođe, u prethodnom periodu policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2 u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Kozarac, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala S.D. iz Prijedora, zbog postojanja sumnje da je u mjestu Kozarac, grad Prijedor izvršio krivično djelo „Teška krađa“ nad objektom Srpske pravoslavne crkve.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeno lice u toku noći 20/21.06.2019. godine, nasilno ušlo u unutrašnjost vjerskog objekta odakle je otuđio određen iznos novca i nekoliko crkvenih predmeta. Kod lica su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji su otuđeni iz vjerskog objekta.

Tokom preduzimanja mjera i radnji utvrđeno je da motiv nije vjerska ili nacionalna netrpeljivost a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica D.S. i S.D. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljeni izvještaji za krivično djelo „Teška krađa“.

PU Prijedor


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.