Izdvajamo

U eksploziji na njivi u prijedorskom mjestu Јelićka, danas je poginuo mještanin Dragan Popović (59).
Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je da je u mjestu Јelićka, opština Prijedor, na njivi jedna osoba smrtno stradalo usljed aktiviranja minsko eksplozivne naprave.

Tim za uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, izvršio je pregled dijela terena kako bi se omogućio pristup i evakuacija nastradale osobe, prenosi RTRS.

Vesna Pačariz, portparolka prijedorske policije, navela je da je tijelo stradalog prevezeno u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje će sutra biti obavljena obdukcija.

“Policijski službenici u saradnji postupajućim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja”, navela je ona.

Nezvanično se saznaje, da je stradali postavljalo minsko-eksplozivna sredstva oko svoje njive da bi zaštitio kukuruz od divljih svinja.

 

 

KLIX


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.