Izdvajamo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je pozdravio odluku da se trasa autoputa Banja Luka - Bijeljina izmjesti u dijelu trase koja prolazi kroz nekoliko povratničkih naselja u Modriči, kako ne bi došlo do rušenja kuća povratnika.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je danas potpredsjednika RS-a Ramiza Salkića i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta RS Milorada Dodika, da učine zajedničke napore kako bi imovina povratnika u Kozarcu kod Prijedora ostala neoštećena, budući da predviđna trasa autoputa prelazi preko povratničke imovine u Kozarcu.

- Imajući u vidu da se tako postupilo u u slučaju imovine povratnika kod Modriče, smatram da bi se shodno tome moralo identično postupiti kada je riječ i o imovini povratnika u Kozarac, naveo je Komšić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je pozdravio odluku da se trasa autoputa Banja Luka - Bijeljina izmjesti u dijelu trase koja prolazi kroz nekoliko povratničkih naselja u Modriči, kako ne bi došlo do rušenja kuća povratnika.

- Prema tome, očekujem da član Predsjedništva iz entiteta RS Milorad Dodik, na isti način postupiti u slučaju trase autoputa Banja Luka - Prijedor koja prolazi kroz bošnjačko povratničko naselje, jer se predviđenom trasom ovo povratničko naselje se presijeca dva puta i predviđeno je rušenje više privatnih stambenih objekata povratnika, kazao je Komšić.

PIŠE: E. B./Oslobođenje


Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?