Izdvajamo

Realizacija Ugovora o koncesiji za autoput Banja Luka – Prijedor – Novi Grad između Vlade Republike Srpske i kineske koncesione kompanije Šandong teče planiranom dinamikom ističu u Ministarstvu saobraćaj i veza Republike Srpske.

Dileme oko izgradnje autoputa Banja Luka – Prijedor u prvoj fazi i Prijedor – Novi Grad u drugoj, nema, još jednom je potvrđeno u Ministarstvu saobraćaja i veza Vlade Republike Srpske gdje su podsjetili da je ugovor o koncesiji potpisan 13. decembra prošle godine na snazi i da koncesionar, kineska kompanija Šandong regisatrovana u Republici Srpskoj, radi na ovom projektu po fazama.

-Koncesionar će dakle projektovati, izgraditi, upravljati, održavati i finansirati izgradnju autoputa Banja Luka – Prijedor – istakla je Nikolina Trninić iz službe za informisanje Ministarstva saobraćaja i veza dodajući da je dinamikom projekta predviđen period od dvije godine od dana potpisivanja Ugovora za projektovanje i ispunjavanje preostalih predhodnih uslova koji uključuju i ekspropijaciju zemljišta od strane Republike Srpske.

Po njenim riječina nakon toga sledeće tri godine planirana je izgradnja te upravljanje i održavanje i to narednih 30 godina od same izgradnj autoputa. -Tokom tog perioda koncerionar je odgovoran za nesmetan rad i održavanje ove saobraćajnice- ističu u ministarstvu.

K.V.


Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."