Izdvajamo

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, postupili su po prijavama više građana da je nepoznato lice u različitim vremenskim periodima, oštetilo pneumatike na deset putničkih automobila a koji su bili parkirani u neposrednoj blizini stambene zgrade u ulici Kralja Aleksandra u Prijedoru.

Preduzimajući operativne i istražne radnje usmjerene na rasvjetljavanje krivičnog djela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i identifikaciji izvršioca, dana 10.11.2019. godine, u ulici Kralja Aleksandra na licu mjesta izvršenja krivičnog djela zatekli su lice B.M. iz Prijedora a koje je tom prilikom lišeno slobode.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je osumnjičeni B.M. od polovine mjeseca septembra tekuće godine do 10.11.2019. godine, povremeno, uz upotrebu oštrog predmeta oštetio pneumatike na deset putničkih automovila privatnog vlasništvo.

Prilikom lišenja slobode od lica je privremeno oduzeto sredstvo izvršenja krivičnog djela a koje će biti deponovano u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

O preduzetim mjerama i radnjama upoznat je okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog lica biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

PU Prijedor


"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.