Izdvajamo

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, postupili su po prijavama više građana da je nepoznato lice u različitim vremenskim periodima, oštetilo pneumatike na deset putničkih automobila a koji su bili parkirani u neposrednoj blizini stambene zgrade u ulici Kralja Aleksandra u Prijedoru.

Preduzimajući operativne i istražne radnje usmjerene na rasvjetljavanje krivičnog djela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i identifikaciji izvršioca, dana 10.11.2019. godine, u ulici Kralja Aleksandra na licu mjesta izvršenja krivičnog djela zatekli su lice B.M. iz Prijedora a koje je tom prilikom lišeno slobode.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je osumnjičeni B.M. od polovine mjeseca septembra tekuće godine do 10.11.2019. godine, povremeno, uz upotrebu oštrog predmeta oštetio pneumatike na deset putničkih automovila privatnog vlasništvo.

Prilikom lišenja slobode od lica je privremeno oduzeto sredstvo izvršenja krivičnog djela a koje će biti deponovano u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

O preduzetim mjerama i radnjama upoznat je okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog lica biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

PU Prijedor


Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.