Izdvajamo

Policijski čas u Republici Srpskoj, zabranu kretanja starijima od 65 godina, te napuštanje mjesta prebivališta u protekla 24 sata prekršilo je 105 ljudi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Iz MUP-a navode da je na oosnovu zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama od subote, 18. aprila od 15 časova do ponedjeljka, 20. aprila u 5 časova, u protekla 24 časa prekršilo 94 građanina u Republici Srpskoj.

"Zbog kršenja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije u vezi sa zabranom napuštanja teritorije opštine prebivališta/boravišta subotom od 12 časova do nedjelje do 18 časova, sankconisano je 11 osoba", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Podsjećaju da je u Republici Srpskoj danas na snazi je zabrana kretanja za sva lica, od 20 časova do 5 časova u utorak, 21. aprila.

Od ove zabrane su izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i osobe kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj.

 

nezavisne

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...