Izdvajamo

Policijska uprava Prijedor, u dane 24. i 26.07.2020. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda, bicikala i električnih trotineta. Akcija se sprovodila u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno-putuj bezbjedno“.

U okviru akcije kontrolisana su ukupno 73 vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikala, a zbog počinjenih prekršaja, sankcionisana su 54 vozača. Zbog neregistovanog motocikla/mopeda ili zbog isteka registracije, iz saobraćaja su isključena 4 motocikla i 6 mopeda.

Od ukupno 10 vozača isključenih iz saobraćaja po osnovu akcije, 2 vozača su isključena zbog upravljanja mopedom i biciklom pod dejstvom alkohola.

Zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez položene kategorije „A“ i podkategorije „A1“, iz saobraćaja je isključeno 5 vozača, dok su 3 vozača mopeda, iz saobraćaja isključena zbog neposjedovanja potvrde o poznavanju saobraćajnih propisa o bezbjednosti saobraćaja.

Tokom akcije policijski službenici Policijske uprave Prijedor sankcionisali su i 62 učesnika u saobraćaju zbog počinjenih drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji nisu bili predmet kontrole.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motocikala, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju nose zaštitnu opremu, a sve u cilju svoje i bezbjednosti drugih učesnika.


Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic