Izdvajamo

Policijska uprava Prijedor, u dane 24. i 26.07.2020. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda, bicikala i električnih trotineta. Akcija se sprovodila u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno-putuj bezbjedno“.

U okviru akcije kontrolisana su ukupno 73 vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikala, a zbog počinjenih prekršaja, sankcionisana su 54 vozača. Zbog neregistovanog motocikla/mopeda ili zbog isteka registracije, iz saobraćaja su isključena 4 motocikla i 6 mopeda.

Od ukupno 10 vozača isključenih iz saobraćaja po osnovu akcije, 2 vozača su isključena zbog upravljanja mopedom i biciklom pod dejstvom alkohola.

Zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez položene kategorije „A“ i podkategorije „A1“, iz saobraćaja je isključeno 5 vozača, dok su 3 vozača mopeda, iz saobraćaja isključena zbog neposjedovanja potvrde o poznavanju saobraćajnih propisa o bezbjednosti saobraćaja.

Tokom akcije policijski službenici Policijske uprave Prijedor sankcionisali su i 62 učesnika u saobraćaju zbog počinjenih drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji nisu bili predmet kontrole.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motocikala, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju nose zaštitnu opremu, a sve u cilju svoje i bezbjednosti drugih učesnika.


"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.