Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, zajedno sa pripadnicima Jedinice Žandarmerije, su tokom vikenda izvršili operativno taktičku mjeru i radnju racije u dva ugostiteljska objekta na području grada Prijedora i Novog Grada, kom prilikom je u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu kod lica A.S. iz Cazina pronađena i oduzeta praškasta materija bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. Nakon kompletiranja predmeta, nadležnom sudu, biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.

U saradnji sa Gradskom upravom Prijedor - Odsjek komunalne policije i Odsjek za inspekcijske poslove prilikom sprovođenja operativno taktičke mjere i radnje racije u ugostiteljskom objektu u Prijedoru zatečeno je preko 50 lica što nije u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske. O svemu navedenom kontaktiran je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“ i naložio da se nakon prikupljanja svih činjenica Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor dostavi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv vlasnika ugostiteljskog objekta.

 

PU Prijedor

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni