Izdvajamo

Policijski službenici Policijske stanice Kostajnica, dana 08.09.2020. godine, na osnovu prethodno prikupljenih informacija, postupajući po planu akcije ''Plantaža'', su na lokaciji u opštini Kostajnica pronašli zasad zelene biljke koja svojim izgledom asocira na konoplju. U sklopu planske aktivnosti policijski službenici su na licu mjesta zatekli lice M.R. iz Kostajnice koji je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ''Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga''.

Tom prilikom izršeno je privremeno oduzimanje sedam stabljika veličine od 138 cm do 200 cm a koje svojim izgledom asociraju na stabljike konoplje.

O svemu navedenom obavješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, te će nakon kompletiranja predmeta protiv lica M.R. iz Kostajnice, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo ''Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga''.

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).