Izdvajamo

U organizaciji Udruženja voćara “Prijedor” od 5. do 14. oktobra na Malom gradskom trgu biće održana manifestacija “Dani voća i proizvoda od voća”.

-Zbog pandemije korona virusa ove godine i mi voćari smo imali problema. Nije bilo moguće organizovati naše tradicionalne manifestacija poput “Dana jagode” ili “Dana maline”. Uz odobrenje Gradske uprave i poštovanje svih mjera zaštite u borbi sa koronom, nakon “Plodova ljeta” odlučili smo se da organizujemo i “Dane voća i proizvoda od voća” koji će trajati 10 dana. Članovi Udruženja voćara “Prijedor” će na štandovima na Malom trgu izložiti trenutno sezonsko voće kao i voćne prerađevine. Sa nama će biti i prijedorski pčelari sa svojim proizvodima. Nadam se da će nas podržati i naši sugrađani – istakao je sekretar ovog Udruženja i poznati prijedorski voćar Dalibor Jović.

On je pozvao sve Prijedorčane da dođu na manifestaciju i kupovinom od domaćih proizvođača podrže sve njih.


prijedordanas.com


- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.