Izdvajamo

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, danas 09.12.2020. godine, u prostorijama Policijske uprave Prijedor, održan je multisektorski sastanak subjekata koji učestvuju u sprovođenju protokola o zajedničkom radu na sprečavanju nasilja u porodici i zaštiti žrtava nasilja.

Rukovodstvo Policijske uprave Prijedor, predstavnici Javne zdravstvene ustanove bolnica „Dr Mladen Stojanović“, Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Javne ustanove Centar „Sunce“ i Aktiva direktora škola, razgovarali su o dosadašnjm radu multisektorskog tima kroz održavanje redovnih mjesečnih sastanaka i o unapređenju rada u narednom periodu.

Zaključkom sastanka, na kojem se razgovaralo i o ostvarenim rezultatima tokom desetogodišnjeg perioda od potpisivanja protokola o zajedničkom radu ovih subjekata, usaglašen je stav predstavnika multisektorskog tima o veoma dobro uspostavljenoj saradnji i nastavku unapređenja kontinuiranog zalaganja u sprečavanju nasilja u porodici i zaštite žrtava nasilja.

Poseban fokus, prije svega u cilju obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama stavljen je na mogućnosti i preporuke u sprečavanju nasilja nad ženama u lokalnoj zajednici, tokom cijele godine, kroz redovne multisektorske sastanke.

 

PU Prijedor

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...