Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 30.03.2021. godine, izvršili su kriminalističku obradu lica B.K. iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“ i „Prevara u osiguranju“.

Osumnjičeni je dana 25.02.2021. godine, Policijskoj upravi Prijedor, prijavio da je izvršeno krivično djelo „Teška krađa“ na način da mu je u periodu od 23. do 25.02.2021. godine otuđeno putničko motorno vozilo marke „Touran“ koje se nalazilo parkirano u ulici Solunska u Prijedoru.

Preduzimajući mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti izvršenja prijavljenog krivičnog djela i identifikaciji izvršioca, utvrđeno je da krivično djelo ''Teška krađa“ nije počinjeno, te da je osumnjičeni B.K. lažno prijavio. Osumnjičeni je početkom februara mjeseca, sa unapred stvorenom namjerom sticanja protivravne imovinske koristi, vozilo marke „Touran“ koje je bilo kasko osigurano u Norveškoj, dao licu iz Prijedora koji ga je potom prodao na auto-otpadu za iznos od 1.800,00 KM i novac dao osumnjičenom.

Na ovaj način osumnjičeni je počinio krivična djela „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“ i „Prevara u osiguranju“, za koja će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj.

 

PU Prijedor/foto:ilustracija

Hvala Caja.!! Ti si nas prozor Četvrtkom u naše malo misto..!!

Haris
Četvrtak