Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor tokom prethodnog vikenda od višestrukih povratnika u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su pet putničkih automobila.

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad oduzeli su vozilo marke „BMW“ nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da vozilom prije sticanja prava na upravljanje i pod dejstvom alkohola upravlja B.V. iz Prijedora. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da je B.V. višestruki povratnik u činjenju prekršaja i da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 4.000,00 KM.

U Novom Gradu oduzeto je vozilo marke „Ford“ nakon što je kontrolom utvrđeno da vozilom pod dejstvom alkohola upravlja D.P. iz Novog Grada. Izvršenim provjerama utvrđeno je da D.P. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 14.700,00 KM.

Vozilo marke „Opel“ oduzeto je u mjestu Srednji Bušević opština Krupa na Uni nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da vozilom, prije sticanja prava na upravljanje, upravlja S.D. iz Velike Kladuše. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da S.D. po osnovu neplaćenih kazni duguje preko 13.600,00 KM.

U Kozarskoj Dubici oduzeto je vozilo „Audi“ kojim je prije sticanja prava na upravljanje upravljao H.G. iz Bihaća. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da je H.G. višestruki povratnik u činjenju prekršaja i po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 27.000,00 KM.

Vozilo marke „Peugeot“ oduzeto je od lica E.DŽ. iz Mostara, nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i da se radi o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja koji po osnovu neplaćenih novčanih nazni duguje preko 4.000,00 KM. Izvršenim provjerama utvrđeno je da vozilo potražuje Policijska uprava Mostar.

Protiv navedenih lica, nadležnom sudu, slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

 

PU Prijedor

Ćutanje je teže od laži, jer čak i najveća laž podrazumijeva ma i najmanju mjeru istine, a ćutanje čak i nju ignoriše.

Borislav Pekić