Izdvajamo

Danas prije podne došlo je do velike havarije (požar) na trafo-stanici u centru Kozarca, kod Spomen Obilježja, zbog čega je centar Kozarca ostao bez električne energije.

 Brzom i efikasnom intervencijom pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Kozarac spriječeno je dalje širenje vatre na obližnje kuće i tržni centar a požar je potom i ugašen.

Slušam starije ljude koji mi rekoše da je ova trafo stanica stara više od 60 godina,a  veoma je bitna u snabdijevanju ćaršije.

Dok su vatrogasci gasili požar  na lice mjesta su stigli i radnici Elektrodistribucije Prijedor koji su odmah prionuli na posao i što je moguće prije popraviti trafo stanicu.Saznajem da je centar Kozarca i dalje (18:00 sati) bez struje a električari čine velike napore kako bi prespojili napajanje preko drugih trafo stanica i omogućili stanovnicima ovog mjesta normalno snabdijevanje strujom u ove hladne zimske dane.

Predpostavlja se da ce Kozarac neko vrijeme biti, oko 5 dana, bez napajanja sa ove trafo stanice elektricnom energijom.

Zadnja informacija koju sam dobio u 19.15 sati, Kozarac je dobio struju. Električar su uspjeli prespojiti napajanje preko drugih trafo stanica.


Budimo jedni drugima krila a ne kora od banane.