Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 03.03.2022. godine u Osnovnoj školi „Ćirilo i Metodije“ u Trnopolju, održali su predavanje na temu „Digitalno nasilje i bezbjednost“, namijenjene za roditelje učenika u osnovnim školama.

Inspektor za visokotehnološki kriminalitet Policijske uprave Prijedor održao je predavanje roditeljima, gdje je ukazao na prednosti korištenja interneta, ali i na opasnosti koje sa sobom nosi upotreba digitalne tehnologije. Roditeljima je predočeno koje sve opasnosti sa sobom nosi digitalni svijet i koje se preventivne mjere mogu preduzeti kako bi se spriječilo nasilje u digitalnom okruženju.

Tokom predavanja roditeljima je skrenuta pažnja da budu upućeni u sadržaj koje dijete pregleda na društvenim mrežama, kao i da se zaštite lični podaci na društvenim mrežama, kako bi se na vrijeme spriječilo da djeca postanu žrtve nasilja digitalnog svijeta ili drugih vidova zloupotrebe koje digitalna tehnologija omogućava.

Savjeti o postupanju u slučajevima susretanja sa oblicima visokotehnološkog kriminaliteta mogu se pronaći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Odjeljenje za visokotehnološki kriminalitet

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo