Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u dane 04/05., 05/06. i 08/09. mart 2022. godine realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 1.045 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 178 učesnika.

Iz saobraćaja je isključeno 107 vozača, od čega 106 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i jedan vozač zbog utvrđenog prisustva opojnih droga u organizmu.

Lišenjem slobode zadržano je 15 vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg i jedan vozač kod kojeg je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

Tokom akcije sankcionisan je i jedan pješak zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Neumitno se bliži dan kada će Vam postaviti pitanje: “Tata, gdje si ti bio kada su ubijali djecu po Prijedoru?”

Fikret Bačić