Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor tokom ove godine evidentirana su tri slučaja prevrtanja traktora sa smrtnom posljedicom u kojima su smrtno stradala tri vozača. U aprilu mjesecu u krugu industrijske zone u Prijedoru prilikom prevrtanja traktora smrtno je stradao vozač R.G. iz Prijedora. U Novom Gradu u maju mjesecu na površini koja nije namijenjena za javni saobraćaj prevrtanjem traktora smrtno je stradao D.S. iz Novog Grada, a juče je u mjestu Svodna opština Novi Grad na isti način smrtno stradao M.V.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače traktora da prilikom kretanja na javnim putevima poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno zakonsku obavezu korištenja žutog rotacionog svjetla, a da tokom kretanja na površinama koje nisu namijenjene za javni saobraćaj kao i prilikom obavljanja poljoprivrednih i drugih radova na imanjima budu posebno oprezni prilikom upravljanja traktorima i radnim mašinama kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Uzvišeni Allahu, neka tuga bude nada, neka osveta bude pravda, neka majčina suza bude dova da se više nikada i nikome više ne ponovi ni Kozarac, ni Prijedor, ni Srebrenica!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.