Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 15.07.2022. godine izvršili su kriminalističku obradu lica S.M. iz Švicarske i E.M. iz Austrije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“.

Policijskoj upravi Prijedor dana 14.07.2022. godine obratila se S.M. iz Švicarske i prijavila da su joj prethodnog dana tri nepoznata lica u ulici Vojvode Putnika u Prijedoru otuđila lične stvari ukupne vrijednosti oko 16.000,00 KM.

Radeći na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela, kriminalističkom obradom lica utvrđeno je da su S.M. i E.M. lažno prijavile da im je izvršenjem krivičnog djela otuđen profesionalni fotoaparat, kamera, tablet, novac i druge vrijednosti.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštavu Prijedor protiv S.M. i E.M. biće dostavljen Izvještaj za počinjeno krivično djelo „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“.

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni