Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 12. do 14. avgusta u okviru kampanje „#101 život“ realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Tokom trajanja akcije ukupno su kontrolisana 592 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 103 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 66 vozača, a lišenjem slobode zadržano je sedam vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg.

Podsjećamo da je u toku preventivna kampanja „“#101 život“ koja se sprovodi sa ciljem promocije saobraćajnih pravila i potrebe poštovanja istih kako bi se uticalo na smanjenje broja smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

 

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni